«Руська Правда», акти козацької державності, Конституція Пилипа Орлика, проєкти Конституції Кирило-Мефодіївського братства, програмні документи Центральної Ради, Конституційні закони Карпатської України... Український народ не лише століттями виборював незалежність країни, а й наполегливо працював над її законодавством. Адже Конституція – це фундамент будь-якої держави, її основний символ й інструмент. До Дня Конституції України говоримо про складний історичний шлях державотворення й значення єдиного, закріпленого в Основному Законі свята за допомогою тематичного інтерактивного плакату.

    У цьому матеріалі ви знайдете інформацію про те, як 26 років тому, після багатогодинної наполегливої праці десятків людей, нарешті була прийнята Конституція України. На чому базуються її ретельно виписані статті, якими виданнями славиться текст документу, хто доклав руку до епохальної роботи й інші відомості читайте, натискаючи на сині й жовті кнопки на карті України.

    Закріпити ж ці та набуті раніше знання пропонуємо на «Ігровому майданчику» сайту Черкаської обласної бібліотеки для дітей. У рубриці «Правознавство» на вас чекає правознавча вікторина «Як добре Ви знаєте Конституцію України?» та низка інших пов’язаних з вітчизняним законодавством ігор. А пригадати історію держави, її видатних діячів, значні досягнення й традиції ви можете за допомогою інтелектуальних розваг у насиченій рубриці «Українознавство».

0 Коментарі