У четвертому турі обласного краєзнавчого конкурсу «Черкаський пазл на карті України» учасники мали підготувати коротку (тривалістю до 6 хвилин) відеоекскурсію своєю малою батьківщиною – рідним містом або селом. Це могла бути відеовізитівка у вигляді відеокліпу під музику й із субтитрами-поясненнями для людей, які ніколи не бували в тих краях, але хочуть пізнати їхню красу. Так само віталися журналістські репортажі й художні сюжетні роботи у форматі мініфільму. 

Деякі конкурсанти настільки захопилися завданням, що сильно перевищили ліміт часу. І на заваді їм не стала кепська погода й виснажені тривалою зимою краєвиди. У кадр потрапляли пам’ятки культури, природні дива, відомі земляки та місцини, чимось важливі для авторів. Учасники фільмували, додавали фотографії, використовували відео, відзняті в теплу пору року, супроводжували прогулянки власними коментарями й підписами.

Якщо ви хочете здійснити мандрівку Черкащиною, не полишаючи диван, ця інтерактивна карта – найкращий гід. Натискайте на білі зірки, що пульсують біля назв населених пунктів, і переглядайте відеоекскурсії відданих маленьких патріотів. Їхні роботи доводять, що рідний дім прекрасний у будь-яку пору року й що наша область дійсно багата на неповторні локації та гостинних людей.

0 Коментарі