30-річчя незалежності України – етапне свято для нашої держави й для кожного українця. Нам є чим пишатися, і не лише завдяки останнім трьом десятиліттям. Український народ століттями розробляв свою культуру, формував національний характер, світогляд, символіку, традиції. І в 1991 році країна здобула, нарешті, можливість гучно й окремо від усіх сусідів по мапі заявляти про себе на політичній арені світу. До свята працівники Черкаської обласної бібліотеки для дітей підготували для вас відразу три різнопланові презентації, що дозволять краще пригадати найяскравіші моменти життя країни в ці 30 років і дізнатися багато цікавого про те священне, що існувало для наших пращурів й лишається таким донині, безвідносно до всіх міжнародних документів. 

    Система цінностей народу вибудовувалася впродовж дуже тривалого часу. Попередні покоління українців не просто так робили побутові речі сакральними й вкладали в їхнє виробництво всі душевні сили, спогади, думки. Так писанки, рушники, вишиванки, іграшки, прикраси ставали захисниками роду й обіцянкою добробуту. Що вважалося необхідним при виготовленні цих предметів і яких ритуалів із ними треба дотримуватися тепер, читайте в медіапрезентації «Українські обереги».

Якщо вбрання й хатні предмети важливі для окремих сімей і певних осель, то державні символи об’єднують усю націю. За ними стоять століття боротьби, цілі покоління героїв і державотворців. Їх необхідно знати й поважати. Коли були затверджені основні символи України, із чого вони складаються, як правильно їх тлумачити, розповість медіапрезентація «Краса і велич символів державних».

Три десятиліття незалежності – це насправді величезна кількість аспектів. На сторінках новітньої української історії можна знайти чимало перемог: це і закони, і результативні суспільні потрясіння, і рекорди спортсменів, і досягнення промисловості та мистецтва, і важливі кроки в презентації держави у світовому культурному просторі. Про «30 миттєвостей незалежності» детальніше розкаже інтерактивна календарна стежина:

Не забувайте також, що в «Ігровому майданчику» на сайті бібліотеки є багато тематичних розваг, у які варто зіграти цього тижня. Рекомендуємо розпочати з рубрики «Українознавство».

0 Коментарі