30 вересня – особливий день не лише для працівників книгозбірень України. Це свято всіх читачів і письменників, поціновувачів друкованого слова і якісного, інтелектуального дозвілля. Усіх, хто розуміє важливість читалень, долучається до їхньої роботи й розвитку. Вітаємо із Всеукраїнським днем бібліотек! І святкуємо разом із вами.


    З нагоди цього свята ми традиційно розповідаємо про бібліотечну справу, найприкметніші книгозбірні світу, події, пов’язані з літературою, і, звісно ж, про книжки. Оскільки цьогорічні обставини спонукають нас спрямувати більше зусиль на Мережу, всі презентації, що супроводжують цьогорічні бібліотечні заходи, ми транслюємо онлайн. Ви також можете почерпнути чимало цікавого з двох таких продуктів.

     Медіагід «Незвичайні бібліотеки світу» ознайомить вас із низкою вражаючих книгозбірень, яких годі шукати в Україні. Тут ви знайдете будівлі екстравагантної форми (наприклад, у вигляді НЛО або конуса); бібліотеку, сховану в... джунглях; споруду, на фасаді якої можна побачити корінці популярних фоліантів та ще багато дивовиж. Наприкінці матеріалу розміщене відео зі ще більшим переліком яскравих закладів, а ще – посилання на гру у форматі «Що? Де? Коли?» «БібліоЕрудит». Непрості логічні питання (деякі – з гумором) супроводжуються слайдами з відповідями, тож грати в цю інтелектуальну забавку найкраще в компанії друзів – так і веселіше. Ви також можете знайти цю розвагу окремо на «Ігровому майданчику» бібліотечного сайту (рубрика «Літературні ігри»). 

 

 



     Зануритися в історію письма й книговидання вас запрошує віртуальна мандрівка «Із глибини книжкового життя». Подивуйтеся архаїчній професії людей-книг, оцініть важливість винайдення папірусу, пергаменту, а згодом – і паперу, розгляньте наймініатюрніші й гігантські книжки-рекордсмени. Ця мандрівка вглиб століть змушує захоплюватися людським прагненням фіксувати й передавати знання в часі й ще більше цінувати книгу.  



0 Коментарі