21 жовтня своє 70-річчя відзначає яскрава українська письменниця й журналістка, справжня зірка сучасної дитячої та юнацької літератури – Зірка Мензатюк. Авторка понад п’ятнадцяти книжок для дітей і підлітків, лауреатка численних мистецьких нагород (у т.ч. Міжнародного літературного конкурсу в США та престижної премії ім. Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва), радіоведуча й дописувачка численних вітчизняних газет і часописів. Окремі твори письменниці вивчаються за шкільною програмою з літератури, але й поза тим у її книг стабільно є вдячні й зацікавлені читачі.
    До ювілею Зірки Мензатюк працівники Черкаської обласної бібліотеки для дітей підготували кілька пізнавально-розважальних онлайн-продуктів. На сайті книгозбірні в розділі «Ресурси бібліотеки» (рубрика «Інтерактивні ресурси. Література») ви знайдете інтерактивний плакат «Яскраве світло Зірки Мензатюк» від письменниці й літературознавиці Ганни Клименко-Синьоок.
    На нашому блозі представляємо вам онлайн-презентацію «Покоління NEXT читає Зірку Мензатюк», підготовлену працівниками відділу обслуговування учнів 5 – 9 класів. За мотивами книги авторки «Український квітник», у доповнення до презентації, ми розробили тематичну вікторину. Відповісти на її питання можна за посиланням наприкінці презентації або на «Ігровому майданчику» на сайті бібліотеки (рубрика «Літературні ігри»).

0 Коментарі