Після останньої своєї пригоди, описаної в п’ятій книзі серії «Втрачена колонія», Артеміс Фаул повертається додому через 4 роки відсутності (хоча за своїми відчуттями перебував у світі демонів лише кілька годин). У маєтку Фаулів підростають нові братики Артеміса, близнюки Беккет і Майлз. А батьки не розуміють, чому підліток, якому мало виповнитися вже 18, досі на вигляд 14-річний. Використавши трохи поцупленої в ельфині Холлі Шорт магії, Артеміс гіпнотизує батьків, примусивши забути про свою відсутність. Але з магією, здається, випадково заносить матері страшну ельфійську чуму. Тепер відлік іде на хвилини й допомогти врятувати жінку може лише фермент рідкісного виду лемурів, останній представник якого загинув роки тому з вини... Артеміса Фаула.
    У хлопця немає іншого виходу, крім як звернутися до давніх друзів – капітана Шорт, кентавра Фоулі й бісеняти Номер Один. Завдяки чарам останнього, Артеміс із Холлі вирушить у минуле, щоб врятувати останнього лемура. Мандрівка буде вкрай непростою, адже героям доведеться протистояти численним ворогам – огидній секті ненависників тварин, молодшій версії Артеміса з його відданим охоронцем Батлером і ще одному лютому таємничому противникові, якого, здавалося, подолали вже давно. Ця пригода буде динамічною, небезпечною і, як ніколи, складною. Які шанси дорослішого Фаула перемогти себе ж – юного бездушного злочинця, ще не знайомого із чарівним народом і поняттям безкорисливості?
    Шоста книга серії від ірландського письменника Йона Колфера – так само захопливий і непередбачуваний фентезійний бойовик, що нічим не поступається попереднім частинам. Сюжет тримає в напрузі, герої розвиваються. А наприкінці, бонусом, ще й додається коротка історія про те, як Холлі Шорт стала першою жінкою-капітаном лепреконської поліції. Водночас, цей мініприквел, що міг би стати самостійним оповіданням, виконує роль своєрідної «сцени після титрів». Він прокладає місток до наступного етапу пригод улюблених персонажів.

0 Коментарі