Головний герой, дев’ятикласник Марко, перетинає Межу між світами, відкриваючи перед читачем ворожнечу та загадковість паралельних реальностей, а саме – альтернативного Києва, що існує поруч зі знайомою нам столицею. Захоплення Марка руфінгом (подорожами міськими дахами) веде його до зустрічі з Любавою, дівчиною з Іншого Києва. Любава виявиться каталізатором для низки пригод, виходячи за межі звичайного життя та занурюючи хлопця у світ, де реальність постійно переплітається з фантастикою.
    Але чому це трапилося саме з ним? Можливо, причина криється в якійсь давній родинній таємниці Марка, про яку йому так не хоче розповідати мама? Та в хлопця немає часу на роздуми – потрібно рятувати всі можливі Києви від нападу підступного Демона. Разом із Марком та Любавою на захист міста стають лицарі з минулого, українські герої й навіть потойбічні сили. Проте Демон так легко не здається й може накоїти багато лиха. Чи вистоїть Київ?
    «Метро до темного міста» – справді захоплива книга Олени Захарченко, здатна зацікавити читача з перших сторінок і не відпускати до самого фіналу. Авторка вдало вписує фольклорні та казкові елементи, дозволяючи читачеві відчути дихання стародавнього Києва. Ця історія – не просто підлітковий фантастичний роман, а подорож у світ, де реальність та фантазія зливаються воєдино, динамічний сюжет залишає читача в напруженні до останньої сторінки. «Метро до Темного Міста» не лише вражає своєю оригінальністю, але й залишає за собою слід у серці читача, нагадуючи про те, що за кожним рогом існують неймовірні таємниці, готові розкритися лише тим, хто прагне піднятися вище звичайного та подолати внутрішні й зовнішні кордони.

0 Коментарі