28 липня українці вдруге відзначатимуть важливе національне свято – День Української Державності. Свято нове, однак лише за традицією відзначення, та не за змістовим наповненням. Адже воно покликане нагадати про найважливіші віхи національної історії, всіх тих персоналій, події, формування, яким ми завдячуємо тим, що Україна відбулася як держава. Наше сьогодення й устрій формували Галицько-Волинське князівство, козацька держава, Українська Народна Республіка, Західноукраїнська Народна Республіка, Українська Держава гетьмана Павла Скоропадського, Карпатська Україна. І, звісно ж, Київська Русь, що заклала фундамент державницьких традицій українців. Власне, тому свято й відзначається в день Хрещення Русі-України.

    До Дня Української Державності працівники бібліотеки підготували інтерактивний плакат «Державність – код нації». Кожен елемент цього зображення містить сюрприз: посилання на тематичні відео, довідкову інформацію про державні символи, відомих людей, інфографіку від Українського інституту національної пам’яті. 

    Також нагадуємо, що на сайті Черкаської обласної бібліотеки для дітей у розділі «Бібліотечному фахівцю» (рубрика «Видання бібліотеки. Бібліографічні матеріали») з минулого року розміщено інтерактивний плакат «Крізь плин століть», що також містить чимало корисної інформації й посилань із теми. І не забувайте про «Ігровий майданчик», зокрема, його рубрику «Українознавство» – чудова можливість закріпити й перевірити здобуті знання.

0 Коментарі