Радо презентуємо вам давно обіцяну нову рубрику «Бібліотечні конкурси». Відтепер саме в ній ми викладатимемо на нашому блозі роботи учасників обласних і всеукраїнських конкурсів. Повірте, дитяча творчість здивує вас не раз своєю креативністю й глибиною. І це ж просто чудово, що у віртуальному хабі «Навколо читання» можна зберегти її всю! Почнемо ж із першого туру обласного краєзнавчого конкурсу «Черкаський пазл на карті України».

     Це змагання містило 5 турів, і зовсім нещодавно завершився прийом робіт на останній із них. На першому етапі до боротьби долучилися 40 дітей (враховуючи дуети) з усіх районів Черкаської області. Завдання туру «Застигла мить», що тривав із 1 по 12 лютого 2021 року, полягало у створенні фотоколажу. Але не простого, а краєзнавчого й історичного. Учні 5 – 8 класів мали створити колаж-порівняння з двох світлин. На першій мала бути конкретна локація міста / села учасника (центральний майдан, заклад культури чи освіти, архітектурна споруда, природний об’єкт тощо) в минулому, на другій – та сама локація сьогодні. 

    Вигадливість і старанність конкурсантів перевершила всі наші сподівання! Приклад однієї з найвдаліших робіт – супровідне зображення до цієї статті. Ви бачите фотоколаж від Крістіни Шаповал із м. Христинівки. Дехто з учасників теж обрав шлях створення високохудожніх фотокартин, «вписуючи» стару світлину безпосередньо в сучасне фото. Однак це не єдиний варіант оформлення. Претенденти на перемогу використовували методи звичайного зіставлення, заверстували фотодуети у відео, створювали цілі панно з багатьох світлин. Усі їхні роботи із зазначенням авторів і надісланих учасниками коментарів ви можете побачити в загальній презентації нижче. Занурюйтеся в минуле Черкащини разом із талановитими дітьми й надихайтеся на власну творчість.

Застигла мить автор: Susanna Khaustova

0 Коментарі