Як тільки не називають лихо, що сталося на нашій землі вночі 26 квітня 1986 року! Яких тільки символічних, містичних, дидактичних значень йому не приписували! Найбільша техногенна катастрофа в історії людства оголошувалася давно провіщеною, уроком людству, помстою природи і т. д. Та ніхто не заперечить, що це одна з найстрашніших трагедій, які спіткали Україну. За нею стоять незліченні смерті, хвороби людей і тварин, зруйновані долі родин, довготривалі руйнівні наслідки для екології. А ще – це зразок безвідповідальності влади й найгірших наслідків замовчування такого рівня загроз. До роковин аварії на Чорнобильській АЕС пропонуємо пригадати основні етапи тих жахливих подій і дізнатися, що коїться в зоні відчуження три десятиліття потому, із пізнавальних медіапродуктів, підготовлених працівниками бібліотеки. 

    Попереджувальна довідка «Чорний біль України» в рубриці «Бібліографічні матеріали» (розділ «Бібліотечному фахівцю») на сайті Черкаської обласної бібліотеки для дітей містить хронологію подій, а також важливу додаткову інформацію – список тематичної довідкової й художньої літератури з анотаціями. Також на «Ігровому майданчику» сайту (категорія «Екологія і географія») можна зіграти в коментовану екологічну вікторину «Чи знаєте ви історію Чорнобильської катастрофи?». Після відповідей майже на кожне з питань ви прочитаєте також розгорнуті доповнення до фактів у них. 

    Більше дізнатися про розмах і перебіг катастрофи, з’ясувати, як дика природа відновилася з того часу, отримати доступ до змістовних інтернет-ресурсів й інфографіки з теми ви зможете за допомогою інтерактивного плакату «Чорнобиль: погляд через роки». Натискайте на підписи й світлини на ньому й читайте вибрані для вас тексти.

0 Коментарі