14 жовтня українці відзначають свято мужності, лицарства, сили духу й щирого патріотизму. Колись до цього дня наші героїчні пращури обирали гетьмана й вшановували свою заступницю – Пресвяту Богородицю. У новому тисячолітті їхні традиції відроджуються й зберігаються, а самі козаки згадуються окремо, як зразок відваги, видатної самоорганізації й таланту. Утім, і після них історія знає чимало видатних чоловіків і жінок, що боронили свою землю й усіх, хто на ній живе, до останньої краплі крові. У пам’ять про них та у славу тих, хто сьогодні готовий битися за свою країну або й узагалі обрав це своєю професією, ми святкуємо День захисника України.

    Про героїв минувщини обов’язково слід знати! Саме з метою поширення таких знань і підтримки в дітях і підлітках гордості за мужніх співвітчизників наша бібліотека розробила низку тематичних електронних продуктів. Захисникам українських земель від епохи Київської Русі й до сьогодення присвячена інтерактивна презентація «Сила нескорених». У ній ви знайдете пізнавальні відеоролики, інформаційні плакати, підготовлені Українським інститутом національної пам’яті, витяги з довідкових та наукових видань, наявних у фонді книгозбірні.


   Окреме задоволення ви отримаєте, скориставшись нашими новинками для «Ігрового майданчика» на сайті бібліотеки. Зазирнувши до рубрики «Українознавство», зможете перевірити, наскільки добре ви знаєтеся на улюблених стравах українських лицарів (інтерактивна гра «Козацька їжа»). Заповнивши ж кросворд «Де козак – там і слава, і воля» та пройшовши вікторину «Із козацької скарбниці», ви освіжите в пам’яті деталі козацького побуту, самоврядування, військової стратегії та історії. 

    Трохи напружити зір і, водночас, дати відпочинок пам’яті дозволить нова рубрика «Знайди відмінності». До вашої уваги – перша гра «Як козаки по сіль ходили» за мотивами серії мультфільмів «Все про козаків». Знайдіть 10 відмінностей між двома тематичними зображеннями й перевірте свою уважність, натиснувши кнопку «Відповідь».  

0 Коментарі