Зустрічати новий навчальний рік необхідно у відмінному настрої та з нестримною жагою до знань! Саме так ми подумали й вирішили підготувати для вас низку електронних продуктів, які одночасно інформують, надихають і розважають. На те воно й 1 вересня, щоб пізнання було максимально приємним і не надто напружувало. 

     Традиційною темою Першого уроку є українознавство – інформація та роздуми на тему минулого та майбутнього нашої держави, досягнень її найвидатніших представників, природних і наукових приводів для гордості. До всіх цих пунктів пасує медіапрезентація «Україна – це супер. Україна – це ексклюзив...», названа за відомим висловом Ліни Костенко. Цей матеріал являє собою уявну подорож сімома зупинками, що дозволить гідно оцінити український внесок у світову цивілізацію. Назви зупинок такі: «Палац спорту», «Аерокосмічна», «Медична», «Сучасні винаходи», «Кінематограф», «Мелодія душі», «Народознавча». Кожна станція представляє славетних українців у різних галузях науки, культури, суспільного життя та цікаві інновацій, упроваджені нашими земляками. Серед довідкового матеріалу знайшлося місце трейлеру на мультфільм і грі за народними святами. 
 


     Новенькі розваги з українознавчої теми Першого уроку з’явилися до Дня знань і на «Ігровому майданчику» сайту Черкаської обласної бібліотеки для дітей. До вашої уваги – ерудит-гра «Видатні українці», у якій треба з’єднати в пару портрет видатної особистості й коротке текстове досьє на неї. А ще – пізнавальна вікторина «Україна – рідний край» для учнів молодшої школи. До речі, для малюків до початку навчального року з’явився ще й комплекс вправ «Дружба – велика сила!», складові якого допоможуть порозумітися з однокласниками і впевненіше почуватися в колективі однолітків.

     Зовсім іншу, не гуманітарну, царину знань представляє інтерактивна презентація «Математичні чудеса і таємниці». У ній можна знайти цікаві факти про математику й суміжні наукові дисципліни; розважальні історії про окремі числа й рівняння (ось ви, наприклад, знаєте, чому дорівнює сума чисел на рулетці?..); байки про неочевидний зв’язок точної науки з побутовими явищами й спортом; фокуси із цифрами; короткі біографії знаменитих математиків – від античності до сьогодення; математичні загадки й цілу математичну гру. Ця презентація має шанси сподобатися навіть тим, хто вважає себе далеким від математики.
 

0 Коментарі