Ця художня книга про пригоди трьох сучасних підлітків дуже особлива й дорога для нашої бібліотеки, навіть унікальна. По-перше, вона присвячена історії й сьогоденню Черкас. Пригадайте, як багато ви знаєте захопливих детективних і пригодницьких повістей в антуражі саме цього обласного центру? Отож-бо й воно! А тут – захопливе краєзнавство, що доступно й весело описує знайомі з дитинства й не надто відомі широкому загалу локації: Блакитний палац, будинок Майбороди, Рибні ряди, спроєктовані, за легендою, самим Городецьким, буддійський храм, схожа на символ Парижа вежа Шухова.
    По-друге, книга інтерактивна. Вона написана на основі однойменного медіачеленджу для учнів 6 – 11 класів, організованого Черкаською обласною бібліотекою для дітей у 2017 році. Тоді близько 200 дітей і підлітків шукали в нашому місті справжній скарб, керуючись при цьому натяками й підказками у творі Олени Желєзняк. Кожна глава щотижня публікувалася в соцмережах і в Інтернет-версіях місцевих періодичних видань. Усі етапи цієї грандіозної гри ви можете простежити на сторінці події у фейсбуці. Книга «Таємниці козацького міста» зберегла основні завдання, що їх виконували гравці впродовж медіачеленджу, і ще містить кілька нових. Тож кожен читач може й сам повторити шлях енергійних героїв повісті та паралельно зробити чимало яскравих фотографій Черкас.
    По-третє, розповідь не просто чудово написана, а і яскраво проілюстрована художницею Ольгою Курською. Тож книгу можна читати, керуватися нею під час прогулянок малою батьківщиною, а на додачу – розглядати вигадливі малюнки, що зовсім не дублюють знайомі краєвиди, а доповнюють їх і стимулюють уяву читачів. І ще один маленький бонус: на тих, хто буде з героями до фіналу й повторить деякі їхні пригоди, наприкінці чекає ще один маленький виклик. Прийнявши його та виконавши його вимоги, ви також зможете отримати маленькі символічні заохочення, що обов’язково розпалять у вас жагу дослідження рідного міста.

0 Коментарі